Vandra Inkaleden i Peru

Det allra bästa sättet att få se Machu Picchu är att boka en resa med Inca Tours till Peru och välja en tilläggsresa som tar dig med på en vandring längs Inkaleden. Machu Picchu är en välbevarad förcolumbiansk bergstad som ligger i Peru. Anledningen till att den har lyckats hålla sig så välbevarad är att den är ganska så otillgänglig att ta sig till. Man har kommit fram till att staden byggdes omkring 1440 av inkan Pachacuti och att den var bebodd ända fram tills Peru blev erövrat av Spanien 1532. Dock ska inte spanjorerna haft någon vetskap om denna stad. Inkaindianerna övergav dock, av okända skäl, Machu Picchu och med åren blev staden kamouflerad av vegetationen och gömd. 1911 upptäcktes staden igen, efter att skogen hade brunnit och den blev vida känd tack vare att en historiker från Yale skrev flera böcker om den.

Att besöka Machu Picchu

Då det krävs tillstånd att fotvandra Inkaleden, så är det smart att boka en resa med Inca Tours som tar dig med till Peru och Machu Picchu. Det smartaste är att boka Peru som huvudresa och ta Inkaleden som en tilläggsresa. På denna tilläggsresa får du bland annat besöka:

  • Cusco
  • Wayllambamba
  • Warmiwañusca
  • Wiñay Wayna

Utöver Machu Picchu så erbjuder Peru dig långt mer än så. Läs mer på Dn.se för att upptäcka guldkorn du inte bör missa!

Peru med Inca Tours

Inca Tours kan ta dig med till Peru, antingen med en skräddarsydd resa eller så kan du välja att boka en gruppresa eller en rundvandring. Peru går att besöka året runt, men om du vill se höglandet så är bästa tiden att resa mellan juni och augusti. Detta beror på att mellan december och mars så infaller regnperioden, även om det bara regnar ett par timmar om dagen.

3 Jun 2015