Odla eget vetegräs

Ekologiskt vetegräs finns att odla och hos iForma kan du köpa ett startkit. När du odlat ditt vetegräs, så är det bara att vänta på att få skörda det. När det är cirka 12 cm långt är det lagom, då ska du skära ända ner till fröna med en tandad kniv eller med en sax. Sedan kan du använda en kallpressande juicepress för att tillverka vetegärsjuice.

Chaga

Chaga eller sprängticka som den även kallas är en svamp som parasiterar på björkträd. Den har i tusentals år varit känd i hela världen, men främst använts i Ryssland, Polen, Kina och flera baltiska länder, som folkmedicin i många århundrande.Traditionellt är den till för att få en hälsosam balans, främja livslängden enligt kinesisk tradition. I Ryssland togs den mot sjukdomar i mage, hjärta och lever samt som en allmänt tonic. Hos iForma.se finns den att köpa i både tablettform och pulverform. Chaga har bland annat dessa hälsofördelar:

  • Stödjer immunförsvaret
  • Stödja kroppens förmåga att eliminera gifter
  • Matsmältningen
  • Antibakteriella och desinficerande egenskaper vid behandling av gastrit och andra gastrointestinala tillstånd

En betydande forskning harbörjats av det internationella vetenskapliga samfundet. Forskningen görs på Chagas hälsofördelar, antioxidanter och fytonäringsämnen samt svampens förmåga att hjälpa till bekämpa cancer naturligt. Moderna vetenskapliga studier och kliniska prövningar med Chaga-baserade produkter har under de senaste 44 åren visat en effekt på immunförsvaret och åldersrelaterade hälsoproblem.

Vetegräs med hälsoeffekter

På Wikipedia kan du läsa mer om vetegräs om du blev nyfiken på vad det är. Den sägs ha bra hälsoeffekter, och läkande egenskaper även om det inte är vetenskapligt bevisat.

Beställ på iForma

Både vetegräs, Chaga och mycket mer hittar du att beställa på iForma.se, de har snabba tillförlitliga leveranser och ett brett sortiment av rawfood, superfood och andra hälsosamma produkter.

11 Oct 2015