Miljövänliga, effektiva transporter

På den här bloggen blickar vi alltid framåt. Vi vill lyfta de koncept som vi tror kommer att kunna fungera lika bra i morgon som de gör idag, eller har potential att utvecklas till något stort. Vi har trillat över just ett sådant, nyskapande, framtidsfokuserat företag och vill sprida ordet om det så långt vi kan. 

CargoSpace24 har utvecklat ett suveränt koncept som kommer att göra att transporter i Europa - och så småningom hela världen - effektivieras till max. Dessutom är det egentligen ett ganska enkelt koncept, särskilt nu när alla har GPS och internetuppkoppling i fickan - för det är det enda som behövs för att det ska fungera. Ja, och en lasbil...

GPS-karta i realtid

Transport24 har skapat en portal där alla som blir medlemmar (en busenkel och snabb process) kan logga in när de:

  1. Har tomt lastutrymme och befinner sig ute på vägarna
  2. Har en last som behöver fraktas och söker någon som befinner sig i närheten med samma destination som ens last och som kan komma och plocka upp det.

Som transportör kan man markera sig på tre sätt på den GPS-karta som i realtid uppdateras på CargoSpace24:s hemsida.

  1. Fullt lastutrymme
  2. Halvtomt lastutrymme
  3. Tomt lastutrymme

Bättre för alla

Målet med CargoSpace24 är inte bara att förenkla för transportörer och transportkunder att kontakta varandra, utan att minska andelen tomma lastbilar på vägarna. Detta kommer att leda till mindre farliga koldioxidutsläpp och - i förlängningen  - en grönare framtid. Man kan säga att CargoSpace24 nästanpå har skapat ett transportkoncept som påminner om kollektivtrafik! Det är genialt!

26 Apr 2016